over team DNA

 

De galerie toont permanent werk van galeriehouders Anneke Mensink en Diana Joseph met vaste exposant Noëlla Moen.

Wij worden ondersteund door een aantal enthousiaste vrijwilligers, waaronder

Patricia Achenbach, Dinie de Kreek, Marjoleine Maessen en Francis Hendrikx. 

Samen vormen wij 'Team DNA'

 


  Anneke Mensink

"De huid als grens... een tijdloos landschap"

 

De schoonheid van het verval en de onvolkomenheden van de mens vormen de essentie van het werk van Anneke Mensink.

 

Huid als metafoor

Anneke gebruikt in haar beelden de huid als metafoor.

Met de huid van het beeld vertelt zij haar verhaal. Een tweede huid lijkt een grillig en tijdloos landschap geworden. De huid is de grens tussen binnen en buiten, tussen het ik en de ander maar ook tussen wat we wel laten zien van onszelf en wat niet.

 

De recente beelden gaan over verval van de huid, zoals het botox-dilemma en de houdbaarheidsdatum van de maakbare mens. In deze serie verbeeldt zij letterlijk de huid.

Anneke wil ons confronteren met ons lichaamsbeeld en daarmee ons zelfbeeld. Een verbeelding van onze imperfecties en onvolkomenheden, op zoek naar zelfcompassie en acceptatie.

 


    Diana Joseph

'Twisting the past"

 

In het fantasierijke werk van Diana Joseph weerklinkt de tijdloze expressie van archeologische kunstvoorwerpen. Zij slaat met haar beelden van dieren en mensen een brug tussen oudheid en moderne tijd.

De beelden van (mythologische) paarden, vogels en godinnenportretten in kunsthars, brons, en epoxy kenmerken zich vaak door een “twist”. Zij laat zich inspireren door objecten uit oude culturen die haar fascineren door hun oorspronkelijke zeggingskracht. Vaak zijn dit grafgiften of rituele gebruiksvoorwerpen, die zij op een speelse wijze vertaalt naar een hedendaagse weergave. Op die manier hoopt Diana de kijker mee te nemen in haar fascinatie.

Diana werkt graag met tegenstellingen zoals figuratie/abstractie, glad/ruw en ernst/humor.


    Noëlla Moen

“Heimwee naar het niets”

 

Noëlla onderzoekt in haar beeldend werk thema's als weerbaarheid en geborgenheid. Tijdens het maken van haar beelden zoekt zij met aandacht naar vorm, structuur en expressie.

Noëlla heeft een grote interesse in cirkels en ronde vormen. Oersymbolen met een krachtige werking. Een voorbeeld hiervan is de serie ‘catching the light’. Elke ronde, organische ‘lichtvanger’ speelt op unieke wijze met de wisselende inval van het licht. Een ultieme poging om het licht te vangen, maar ook een uitnodiging voor bezinning en verstilling.  

Noëlla maakt ook organisch, figuratief werk. Herkenbaar en menselijk. Ook uit dit werk spreekt de behoefte aan weerbaarheid en geborgenheid. En de balans tussen beiden.